Bijbel zonder God…

Er is net een boek uit, met als titel: The Good Book: A Secular Bible, geschreven door A.C. Grayling. Een ‘bijbel’ zonder God?! Hier een korte bespreking van dit boek. Het laatste stukje ervan zet ik hieronder in mijn vertaling neer. Het benadrukt wat de bijbel als Gods Woord zo uniek maakt.

“Het meest opmerkelijke van Grayling’s bijbel is, dat het een omvattend verhaal mist van het begin tot het eind. Eigenlijk kan je dat verwachten, als er geen God is. Een ‘seculiere’ bijbel heeft wetten, maar geen redding; het heeft verbluffende wijsheid, maar geen God die ons roept om wijs te leven in deze wereld; het bevat klaagliederen, maar geen hoop op herstel door Degene die elke dag weer nieuwe genade schenkt.

Voor christenen vertelt de bijbel niet een verhaal over een god, maar hét verhaal over God en Vader van Jezus Christus, onze Heer, die alles goed zal maken, volgens zijn belofte aan Abraham om alle volken te zegenen. De bijbel is niet slechts een verzameling geschriften, maar een ‘verbonds’-document. En het vertelt niet alleen het verhaal van Gods verbond met zijn volk, maar de bijbel is zelf het verbonds-document, de bekrachtiging van zijn belofte en van onze band met Hem. Dát is pas een goed boek!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s