Jezus is er al lang

In de zomervakantie heb ik een boekje gelezen wat me is tegen gevallen. Ik zou het niet zo gauw aanbevelen. Toch staan er een paar krachtige citaten in. Dit citaat op de site bijvoorbeeld was voor mij de reden het boekje te bestellen:

“Wij brengen Christus niet naar een ander; Hij is er al. We gaan erop uit om zichtbaar te maken wat wij Jezus in het verborgene al zagen doen. Het is geen vraag of God aan het werk is in zijn wereld… Onze hoop is om meer van Gods volk in zijn dienst aan het werk te zien!”

Een heel stimulerend besef om op zoek te gaan naar Gods werk in deze wereld! Hier nog een prikkelend citaat uit het boekje:

“Bedenk dat wij niet Jezus naar iemand kunnen brengen. Hij is al aanwezig bij iedere persoon en bedient zijn genade ongeacht reacties van mensen. Niemand valt buiten het bereik van Gods liefde en genade. Niemand is niet geliefd. Er zijn alleen maar tragische figuren die zich tegen God verzetten, ondanks Gods liefde. En toch, zolang mensen adem in hun longen hebben, toont God op een bepaalde manier zijn genade.

Wij zien niet altijd hoe iemand zal reageren en dat geeft niet. Niemand van ons kon voorspellen dat Saulus, de christen-killer, zich tot God zou bekeren. Ananias zeker niet, maar hij liet zijn beperkte kennis in de handen van de Heer, die hem erop uit stuurde om een man te verzorgen die de grote theoloog en zendeling van de kerk is geworden.”

(Uit: Jerry Root & Stan Guthrie, The Sacrament of Evangelism, pg. 195 – mijn vertaling)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s