Als je van iemand houdt… (8/8)

… wil je graag altijd bij hem zijn

Nadenken, luisteren, lezen en af en toe spreken zijn op zich goed. Maar als je echt van iemand houdt, wil je meer. Je verlangt ernaar om altijd in zijn gezelschap te zijn. Je zou wel altijd bij hem willen zijn, zonder onderbreking of afscheid met hem omgaan.

Zo is het ook tussen de echte christen en Christus! Het hart van een echte christen verlangt naar die gezegende dag dat hij zijn Meester face-to-face zal zien. Hij verlangt ernaar dat het voorbij is met zondigen, bekeren, geloven en te beginnen aan het eindeloze leven waar je ziet, zoals je gezien bent, en niet meer zondigt. Hij vindt het goed om uit geloof te leven, maar hij voelt aan dat het nog beter zal zijn om met zicht op Hem te leven. Hij vindt het fijn om over Christus te horen, tot Christus te spreken en over Christus te lezen. Hoe veel fijner zal het zijn om Christus met eigen ogen te zien, en Hem nooit meer te verlaten! Hij voelt aan dat het “beter is te genieten van iets tastbaars dan te grijpen naar iets onbereikbaars.” (Prediker 6:9) En hoe komt dit allemaal? Gewoon omdat hij van Hem houdt.

J.C. Ryle (mijn vertaling)

 > einde < 

Een gedachte over “Als je van iemand houdt… (8/8)

  1. Janske

    Wat een mooie stukjes waren dat over “Als je van iemand houdt”. Het maakt me klein, omdat ik realiseer hoe ik hierin tekort schiet. Maar tegelijkertijd verwoordt het ook een diep verlangen. Dank je wel voor het verspreiden hiervan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s