De naam die elke naam te boven gaat

tfl-player-image-naanJezus Christus werd de naam geschonken die elke naam te boven gaat (Filippenzen 2:9). De namen die Hij krijgt beginnen in Genesis en eindigen in Openbaringen. Bij elkaar genomen drukken ze het karakter uit van Christus, onze Redder en Heer, wat met niets te vergelijken is. Zijn namen overdenken bereid ons er beter op voor om te reageren op de aansporingen van de Schrift, om onze blik op Hem te richten, en te overdenken hoe groot Hij is.

Het is een uitstervende kunst om lang en liefdevol te kunnen nadenken over de Here Jezus. De disciplines die nodig zijn om voor langere tijd Hem te overdenken en door Hem gegrepen te worden, zijn weg gezet op een tweede plaats in het christelijke leven van vandaag. Actie, in plaats van meditatie, is aan de orde van de dag. Jammer genoeg is die actie maar al te vaak niet doortrokken van de genade en de macht van Christus.

Hoe anders is het voorbeeld van apostel Paulus – voor wie “leven Christus is” (Filippenzen 1:21) – of van de schrijver van Hebreeën, die erop aandringt je aandacht “op Jezus te richten” (Hebreeën 3:1).

We moeten opnieuw leren om zulke Christus-gerichtheid terug te winnen in onze activistische, drukke tijd. Velen van ons zijn van nature veels te ongeduldig. De gangbare middelen in ons leven die we dagelijks gebruiken – onze computers en al onze techonologie – maken dat ongeduld alleen maar sterker.

Het kan je dan ook alleen maar goed doen om de paar uur te nemen die het je zal kosten om deze bladzijden te lezen, en je zo geconcentreerd te richten op de Persoon en het werk van onze Heer Jezus Christus.”

(Uit: Name above All Names, van Alistair Begg & Sinclair B. Ferguson, pg. 16-17 – mijn vertaling)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s