BT zo nodig!

downloadHieronder de afrondende woorden van NT Wright, in zijn boekje “Scripture and the Authority of God“. Een zeer inspirerend boekje, dat aan de ene kant herkenning oproept van mijn eigen gevoel van onbehagen over hoe we vandaag bezig zijn in de kerk en tegelijk doet hij een indrukwekkende en krachtige poging om een weg vooruit te wijzen, in het spoor van de vroege kerk.

N.T. Wright is een Godsgeschenk, die velen in de kerk opnieuw weet te inspireren en te activeren om jezelf op je eigen plekje te geven aan Gods grootse reddingswerk, in dienst van Jezus Christus. Ik ben gesterkt en verder geïnspireerd in mijn overtuiging dat de kerk vandaag Biblical Theology zo hard nodig heeft!

Kerkelijke leiders moeten leraren van de Schrift zijn, om aan de hand van de Schrift:

  • de kerk te leiden in haar zending in de wereld
  • en het leven van de kerk te vormen, om zo Gods eenheid en heiligheid tot uitdrukking te brengen.

Als kerkelijke leiders hiertoe niet in staat zijn, functioneert het ‘gezag van de Schrift’ gewoonweg niet.

De verschillende crises in de Westerse kerk vandaag – afname van aantallen en bronnen, morele dilemma’s, interne ruzies, falen in het op een goede manier doorgeven van het evangelie aan een nieuwe generatie – al deze dingen en nog veel meer moeten ons op de knieën brengen om te bidden

  1. dat de Schrift zich weer laat gelden.
  2. dat er leraren en predikers zijn die de bijbel kunnen openen in de kracht van de Geest, om de kerk de energie en richting te geven die het nodig heeft voor haar roeping en de kerk te vernieuwen in haar liefde voor God.
  3. dat Gods Woord zijn werk in de wereld doet om niks minder dan een nieuwe schepping te bewerkstelligen. Zoals Jesaja tekent in Jesaja 55:10-13.

N.T. Wright (pg, 141 – mijn vertaling)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s