Soeverein

behold-our-sovereign-god-mitchell-chase-248x400Een duur woord. Wat staat voor God. Waarmee kleine mensjes allerlei lijntjes van het leven samen proberen te brengen onder de belijdenis dat God over alles en iedereen regeert.

Het boekje wat ik hier noem is een klein boekje. Met maar 135 pagina’s. Te kort om in logische verhandelingen onder woorden te brengen wat dat betekent. Dat is ook niet de bedoeling. De bedoeling van dit boekje is om stil te staan bij onze soevereine God, zodat we ontzag en verwondering krijgen voor God, zoals Hij is. Hier een overzicht van het boekje. Het laat wel zien dat zo veel schetsen in zo weinig bladzijden nooit uitputtend kan zijn. Het komt uit de hoek van John Piper. Wellicht iets te dogmatisch, en zou er wel een scheut BT bij mogen.

Overdenkend dat God soeverein is, is spannend. Van onze kant, als kleine mensjes, kan het voelen als tegenstellingen moeten laten staan. Maar het zegt iets over ons beperkt vermogen en Gods wijdsheid. Het is heerlijk om je in de handen van deze Heer te laten drijven.

Twee citaatjes uit dit boekje:

  • “Gelovigen moeten uitzien naar de kosmische rechtvaardiging van Gods naam” (pg. 129)
  • “God zal het universum zuiveren door de corruptie van de zondeval uit te schakelen en hemel en aarde samen te brengen in een eeuwige en vernieuwde staat.” (132)
  • Om het met Paulus te zeggen: “Alles is uit hem ontstaan, alles is door hem geschapen, alles heeft in hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. Amen.” (Romeienn 11:36)

Een goede zomertijd toegewenst onder zijn open hemel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s