Ik ben een leerling van Jezus – voorbereiding

transfigurationEen paar weken terug kondigde ik aan een aantal artikelen te gaan wijden aan de overtuiging voortaan als ‘leerling van Jezus’ door het leven te gaan, in plaats van christen. Het ‘broedproces’ daarvoor is in volle gang! Bouwstenen ben ik aan het verzamelen. Eén zo’n bouwsteen, die hierin een belangrijke plek moet hebben, maar wat wel eens onderbelicht blijft is: de kerk. Het is ook maar net hóe je over de kerk spreekt.

De manier waarop Greg Ogden over de kerk spreekt, vind ik heel sterk! Hier een citaat van hem, als bouwsteen in mijn ‘broedproces’.

“…de kerk is niet een facultatieve overweging voor degenen die Christus hun Heer noemen. De kerk staat centraal in Gods verlossingsplan. God verlost mensen tot in een nieuwe gemeenschap, die de voorloper is van een nieuwe mensheid. Tot Christus geroepen worden betekent je lot koppelen aan dat van zijn volk. Veel mensen zeggen in deze tijd graag: ‘Jezus: ja; kerk: nee’. Als je dit doet, heb je een fundamenteel verkeerd beeld van de plaats die de kerk heeft in Gods grootse verlossingsplan. Als je een navolger van Christus bent, begrijp je dat er niet zoiets bestaat als solo-discipelschap.” (Greg Ogden: Discipelschap met impact. Groeien als leerling van Jezus in een triade. (Navigators, 2008), pg. 32)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s