De harteklop

1200x630bf

Ons hart springt op bij de gedachte dat God Jezus verhoogd over ieder menselijk en geestelijk gezag en elke macht. Als Jezus terug komt, zal iedere centimeter gevuld worden door zijn stralende gewaad. Het gebries van zijn paard zal door de Himalay’s echoën, de huizen van de Inuits op Alaska binnen dringen en door de geheime kamers van het Kremlin klinken tot in duizenden piepkleine keukentjes in de sloppenwijken van Brazilië. Zijn zwaard zal de krachtigste afgoden van de mensheid met één zwaai vernietigen. Hij zal schitteren als tien miljoen zonnen in zijn stralende heiligheid.  Op die dag zal iedereen op de knieën gaan voor Hem die alle gezag heeft (Filippenzen 2:10-11).

Dit verlangen motiveert ons om door te gaan in het uitvoeren van de opdracht om leerlingen te maken onder alle volken, want het einde zal komen als “het goede nieuws over het koninkrijk in de hele wereld wordt verkondigd als getuigenis voor alle volken” (Matteüs 24:14). Op de dag dat Jezus terug komt zal Hij “geprezen worden door al de zijnen” en “geëerd worden door allen die tot geloof gekomen zijn” (2 Thessalonicenzen 1:10). Leerlingen maken betekent mensen terug laten kijken naar de persoon en het werk van Christus en vooruit laten kijken naar de dag dat Christus terug komt.

(Uit: All Authority. How the Authority of Jesus upholds the Great Commission, van Joey Shaw, pg. 90-91 – mijn vertaling)

Uit deze harteklop spreekt:

  1. Besef van groot-verhaal en onze plek daarin als leerlingen van Jezus
  2. Zorg voor zijn schepping
  3. Missionair leven

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s