Gods Grond 4 (vervolg)

Welk verschil maakt het nu voor mij, als leerling van Jezus, dat ik uitga van de Schepper van deze aarde? Als ik begin bij de Schepper van deze aarde, zie ik drie belangrijke overtuigingen, die ik kort schets…

2. Aan de hand van de Schépper is het leven goed… dat maakt deze wereld kwetsbaar

De Schepper blijft de bron van leven voor alles wat leeft.  Zonder verbinding met Hem zal deze aarde dus nooit tot volle bloei kunnen komen. Hier zit volgens mij de diepste oorzaak van een kapotte wereld: de band met de Schepper is diep verstoord.father-and-child-holding-hands

Dan voel ik ineens hoe kwetsbaar deze wereld is! Zonder besef van de Schepper vliegen we uit de bocht. Wij, mensen, hebben veel macht gekregen om in te zetten voor het samen leven in deze wereld. Tegelijk ben ik een vreselijk afhankelijk wezen, die zonder de band met mijn Schepper aan de haal gaat met die macht.

Dat vraagt van mij dus kwetsbaar leven: verdiepen en oefenen in het kennen van de Schepper is een levenszaak! Ik moet leren leven in het ritme van de Schepper. Dat is heilzaam. En daarin dan ook anderen zicht geven op deze Schepper. Zo kunnen we samen groeien in een leven van sjaloom middenin Gods wereld. (Dit vraagt dus om uitdaging 1: Gods Gezicht…)

3. Jezus redt deze wereld… dat geeft deze wereld krachtige hoop

Als ik de weg van de Schepper volg, is wel duidelijk dat Hij Jezus naar voren schuift op Gods grond. Aan Jezus zie je alles wat God belichaamt. In zijn hele optreden op het stukje aarde in de eerste eeuw proef je hoe het goede leven doorbreekt. Jezus genas zieken, doden werden weer levend, geen macht was tegen Hem opgewassen. Zelfs natuurkrachten volgden zijn bevel. Bij Jezus vindt je de band met de Schepper terug.

Bij Jezus vind je een bovenmenselijke maat: Hij demonstreert dat Hij het leven kan vernieuwen en belooft dat wereldwijd te gaan doen. Dat zal gebeuren, als Hij weer op aarde verschijnt. Dit is meer dan een onzekere droom, als ik me verdiep in het sterven en opstaan van Jezus en de aardverschuiving die dat teweeg heeft gebracht in deze wereld. Alles lijkt erop te wijzen, dat het onvoorstelbare is gebeurt: Jezus is door de dood heen gebroken.

Dit uitzicht maakt een krachtige hoop wakker voor een kapotte wereld: het is niet eindeloos en hopeloos. Het houdt een keer op! Dat wekt ontspanning en liefde op, want ik kan en ik hoef deze wereld niet te redden. Maar het geeft het leven zin om hoopvol te leven en liefdevol te zorgen voor Gods schepping.

Volgende keer rond ik de uitdaging van Gods Grond af…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s