Geef het door…

Afgelopen vrijdag is Donald Robinson gestorven op 95-jarige leeftijd. Je kent hem misschien niet. Hij is de grote leermeester van Graeme Goldsworthy en die laatste is voor mij een grote leermeester geweest! Dan hebben we het over Biblical Theology natuurlijk.

De rector van Moore College, een opleiding waar Robinson een groot stempel op heeft gedrukt, zegt het volgende over hem:

“Hij leerde ons hoe we de bijbel als een geheel moesten lezen, om de grote plaat van ‘biblical theology’ te begrijpen. Zijn inzichten zijn over de hele wereld verspreid dankzij Graeme Goldsworthy en Vaughan Roberts. hij leerde ons volgens de bijbel over de kerk te denken, in plaats van onze tradities aan de bijbel op te leggen. Hij leerde ons dapper te zijn, wanneer onze bijbelse overtuigingen niet gedeeld werden door anderen. Hij leerde ons dan dapper te zijn zonder persoonlijke vijandschap of venijn.” (mijn vertaling van een stukje uit dit artikel).

Ik ben dankbaar voor wat ik via Goldsworthy van deze man Gods geleerd hebt. Het is in m’n DNA gaan zitten. Iedereen die de cursus “Raak thuis in de bijbel” bij mij heeft gevolgd, heeft daar ook weer wat van geproefd. Ook de naam van deze blog-site (“de bijbel als groot-verhaal lezen en zo God aan het Woord laten”) is hierdoor geïnspireerd.

Hieronder een opname van Goldsworthy uit begin 2018, waarin hij nog ’s kort zijn kijk op het geheel van de bijbel geeft. Ik moet zeggen dat ik zijn boeken spannender vind, dan zijn mondelinge presentatie ervan. Maar als je doorluister, lichten er wel wat mooie dingen op!

 

Een gedachte over “Geef het door…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s