Intermezzo…

In de 21eeuw zijn we getuigen van de laatste stuiptrekkingen van de westerse kerk, die gevangen zit in de westerse cultuur. De verschuivingen in het christendom in de 21eeuw moeten erkend worden als de afsluiting van een hoofdstuk in de kerkgeschiedenis. Aan het begin van de 20eeuw woonde de overgrote meerderheid van christenen in Europa en Noord-Amerika. Aan het begin van de 21eeuw woont de meerderheid van christenen overduidelijk in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Het overwicht van het westers christendom is tot een einde gekomen. Ook de macht van het Westen als een tijdperk in de kerkgeschiedenis komt tot een eind.

In plaats van dat westerse christenen hun hoofd breken over deze afbraak, is het niet meer gepast om te erkennen dat het Gods soevereine oordeel is over onrechtvaardige systemen? Moeten we het niet omarmen als Gods soevereine wil?

(Uit: “Prophetic Lament. A Call for Justice in Troubled Times”, van Soong-Chan Rah, pg. 78 – mijn vertaling)

De schrijver maakt dit soort opmerkingen in een indrukwekkend boekje, waarin hij het bijbelboek Klaagliederen verwerkt en oproept tot diepe verootmoediging in de westerse kerk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s