Gezegend 2013

gezegend-2013Een gezegend nieuwjaar! Dat hebben we elkaar afgelopen dagen uitvoerig toegewenst. Wat zeggen we dan eigenlijk tegen elkaar? We wensen elkaar de zegen van God toe. Wat is dan die ‘zegen’ van God? Je hoeft geen super-relaxed leven te verwachten komend jaar. Als het je dit jaar tegen zou zitten, zegent God je dan niet? En als we in de gemeente met moeiten te maken krijgen, zegent God ons dan niet? Dat woordje ‘zegen’ vult iedereen weer anders in. Heel kort probeer ik hier neer te zetten, waar je aan mag denken bij Góds zegen.

God is erop uit om deze wereld te redden. Daarvoor schuift Hij zijn Zoon naar voren: Jezus Christus. En Paulus zegt ervan: “… Gods besluit om alles in de hemel en op aarde onder één hoofd bijeen te brengen, onder Christus” (Efeze 1:10). Dáár moet je Gods ‘zegen’ aan verbinden. Het is een zegen van God, als je ontdekt hoe alles zijn vervulling vindt in Christus. Het is een zegen van God, als je je tot Hem aangetrokken voelt. Je mag Gods zegen verwachten als je wil leven voor Jezus als Koning. Je mag Gods zegen verwachten als je je inzet om anderen te overtuigen dat Jezus de Koning van de wereld is.

Dit is niet afhankelijk van hoe gezond je bent, of hoe rijk je bent, of hoe voorspoedig alles in je leven gaat. Koning Jezus weet met alle situaties wel raad en roept in alle omstandigheden op: “Zoek eerst mijn koninkrijk, en de rest komt dan wel.” Je kan je afvragen of het wel een zegen van God is, als zijn geliefde Zoon voor jou er maar een beetje bij hangt, terwijl je gezond bent, rijk en voorspoedig.

Mijn gebed is dat wij als gemeente in dit jaar nog meer gehoor gaan geven aan de accenten, die God in deze wereld wil zetten door zijn gemeente. Zo wens ik u allen een gezegend 2013 toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s